Genel

Feminizm Karşıtının Alışveriş Kılavuzu

Feministler, daha doğru bir adlandırmayla erkek düşmanları her yerdeler. Her köşeyi ele geçiriyorlar. Öyle ki, feminist hipnoz etkisindeki kişiler feminist olduklarının ayırdında değiller. Türk anayasası, hükümeti, adliyesi ve polisi feminizme secde etti. Türkiye’de ticaret de giderek feminist oluyor. Bu, para kazanmak, ailesini geçindirmek, ekonomiyi omuzlamak zorunda olan erkeklere hareket alanı kalmaması demektir. Hem işçi düzeyinde hem işveren düzeyinde erkekler ve ahlaklı kadınlar için çember daralmaktadır. Buna bir son verilmezse feminizm kendini iş yaşamında da “normal” olarak kabul ettirecek ve artık nasıl bir sapıklık içinde olduklarını insanlara gösterebileceğimiz bir referans noktası kalmayacaktır. Buna engel olmak için herkese elinin uzandığı oranda görev düşüyor.

Bunlardan en kolayı, cebimizdeki paranızı harcarken yapacağımız seçimlerdir. Bakın feministler bu konuda ısrarlı ve kararlı davrandıkları için erkekleri ikinci sınıf yurttaş yapabildiler. Eğer ahlaklı insanlarımız da en az onlar kadar kararlı ve özverili olmazlarsa başlarına gelen her felaketi hak etmiş olacaklar. Feminist olmayan bir kişinin yapabileceği en temel alışveriş seçimlerini örnekliyoruz. Bu davranışın bir alışkanlık haline gelmesi ve geliştirilmesi, yaygınlaştırılması gerekiyor.

 

Örnek 1: Akaryakıt

Erkeklere düşmanlığını açıkça duyuran Opet ve Shell gibi zincirlerden süresiz olarak vazgeçiyoruz. Artık o istasyonlar bizim için istasyon değil yalnızca ücretsiz tuvalettir. Bununla yetinmeyip erkek işçilere karşı ayrımcılık yapmayan istasyonları elemek istiyorsak markete girip bakıyoruz. Kasiyerin erkek olduğu istasyonları tercih ediyoruz. Çünkü kasiyer de, pompacı da asgari ücretle çalışıyor ve kadına rahat kasayı, erkeğe zor pompacılığı yakıştırarak “işte eşitlik” ilkesine aykırı davranan işverenlere para kazandırmak istemiyoruz.

 

Örnek 2: İnternetten alışveriş

Öncelikle Hepsiburada’yı devreden çıkardık, çünkü “kadın girişimci” adı altında erkek tüccara erkeklik vergisi uyguluyor. Eğer alacağımız ürünü başka satıcıda bulamıyorsak ve çaresizsek hiç değilse kadın girişimcileri devre dışı bırakıyoruz. Bunun için ürün açıklamasında aşağıda gördüğünüz gibi kadın girişimci logosunu arıyoruz. Logoyu görmediğimiz satıcıları tercih ediyoruz. Çünkü onlar analarından erkek doğmuş olmanın cezasını çekiyorlar. Bu haksızlığı telafi etmek için onlara pozitif ayrımcılık uyguluyoruz.

Hepsiburada ile kardeş şirket olan n11’i ve Gittigidiyor’u da süresiz boykot ediyoruz. Çünkü GG’nin sahibi olan Ebay erkeklere karşı ayrımcılık yaptığını açıkça duyuran bir şirkettir. Dördüncüleri olan ve diğer üçü gibi yabancı ortaklı şirket olan Trendyol’u da listeye katıyoruz. Trendyol gerek müşterilere yaptığı kampanyaları, gerek erkek düşmanı reklamları, gerekse erkek çalışanlarına karşı yaptığı ayrımcılığı ile dört rezilden biri olmayı sonuna dek hak ediyor. Bu bizi seçeneksiz bırakmıyor elbette. Cimri, Epey, Akakçe benzeri siteleri, Google’dan farklı sonuçlar veren Startpage ve Duckduckgo gibi arama sitelerini kullanarak internetten satış yapan küçük işletmelere, kendi iş kolunda uzman olan satıcılara, uzun süredir perakendecilik yapan işletmelere ulaşıp onları destekliyoruz.

 

Örnek 3: Sektöre özel araştırma

Herhangi bir iş kolunda alım yapacağımızda arama sitelerinde şöyle kısa bir arama yapıyoruz: “… pazarında cinsiyet eşitliği” veya “… sektöründe işgücünün cinsiyete göre dağılımı”. Aşağıdaki örneğe benzer bir rapora denk gelirsek açıp raporu okuyoruz. Kadınları özellikle kayıran şirketler belliyse onları liste dışı bırakıyoruz. Diyelim ki evimize güneş elektriği sistemi kuracağız. Bir bakıyoruz, güneş paneli üreticisi şirketlerin kadın işçi sayısına göre değerlendirildiği bir rapor yayınlanmış.

Stantec adlı erkek düşmanı danışmanlık şirketi, 2020 PV Panel Üreticileri Sektör Raporu’nda işe alımda liyakat yerine cinsiyete bakarak erkek düşmanlığı yapan şirketleri kutlamış. Biz tersini yapıp bu şirketleri cezalandırıyor, liste dışı bırakıyoruz. Güneş panelimizi erkeklere karşı açık bir ayrımcılık belirtisi göstermeyen Elin, Alfa, Solarturk gibi şirketlerden birinden seçiyoruz. Bir de tadını çıkarmak istiyorsak Stantec’e bir e-posta atıp bize yardımcı oldukları için kinayeli şükranlarımızı sunuyoruz.

 

Örnek 4: Yöreye özel koşullar

Diyelim ki Çankaya’da oturmak şanssızlığına eriştik. Bakıyoruz ki erkek düşmanlığında Türkiye’nin en kıdemlilerinden olan Çankaya Belediyesi, erkek düşmanı işletmelere özel belge veriyor.

Bu bizim için bir şans! Alışveriş edeceğimiz işletmenin bu belgeye sahip olup olmadığını kontrol ediyoruz, sahipse oradan alışverişi bırakıyoruz. Eğer daha önce alışveriş ettiğimiz bir işletmeyi bırakıyor isek, yüz yüze ilişki olanağı bulunduğu için de geçerken uğrayıp bu durumu kendilerine nazikçe bildiriyoruz. Çünkü ayıbı yüze vurmak gerekir.

 

Örnek 5: SMS ve eposta mesajları

Bu en kolayı… Şirket 8 Mart veya başka vesilelerle erkek düşmanlığını açıkça beyan ediyor ise hemen kara listemize alıp alışverişi kesiyoruz. Eşi dostu da uyarıyoruz. Bu eğer daha önce alışveriş ettiğimiz bir işletme ise kendilerine durumu nazikçe bildiriyor, “kadına şiddet” veya “kadın aleyhine ayrımcılık” gibi bir yanılgıda iseler bu konularda gerçek verileri sunarak kendilerini aydınlatıyoruz. Çünkü insanların ayıplarının yüzlerine vurulmadığı, cahilliklerinin giderilmediği bir toplumda ahlaki ve ekonomik çöküş kapıdadır.

1 Comment

  1. m

    elinize emeinize sağlık

Leave a Reply

Doğrulama *Captcha loading...

Pin It on Pinterest